У Вінниці «туристи» вишикувались в чергу для сплати візового збору

Новини Вінниці / У Вінниці «туристи» вишикувались в чергу для сплати візового збору

У Вінниці на вулиці Соборній вишукалась величезна черга до відділення одного з банків. Люди стоять для того, щоб оплатити послугу візового центру.

У Вінниці на вулиці Соборній вишикувалась величезна черга до відділення одного з банків. Люди стоять для того, щоб оплатити візовий збір до Польщі та Чехії. Кожна країна "обслуговується" окремо, тож люди поділились на дві черги і склали список  вже на 21 жовтня.

Зазначимо, що  сплатити візовий збір до Польщі можна тільки у відділеннях польських банків в Україні - IdeaBank та KredoBank. В центрі міста, принаймі на вулиці Соборній, є відділення  IdeaBank, тож люди вишикувались в чергу.

Натовп людей в центрі міста викликає здивування, заробітчани особливо з коментарями не поспішають. Говорять, лише, що за кордоном такого немає.

Вінничани, серед яких і працівники сусідніх банків, цікавляться, за чим черга?

Зазначимо, що візовий збір — це оплата за послуги візового центру, сплатити його можна тільки на території України, сума візового збору до Польщі становить 14 євро, сплачується збір в гривнях. Оплатити його може тільки сам заявник, особисто, винятком є ​​неповнолітні діти, за них збір оплачують батьки, або дружина за чоловіка і навпаки.

Щодо Чехії то вартість такого збору становить 12 євро, а вартість самої візи варіюється від кількох чинників - місця отримання візи (найдешевша у Києві) та мети подорожі.
 

Новини Вінниці / У Вінниці «туристи» вишикувались в чергу для сплати візового зборуНовини Вінниці / У Вінниці «туристи» вишикувались в чергу для сплати візового зборуНовини Вінниці / У Вінниці «туристи» вишикувались в чергу для сплати візового збору
Марина Карабай

20 жовтня, 2020