У Вінниці триває «полювання» на причетних до виробництва та придбання наркотиків

Новини Вінниці / У Вінниці триває «полювання» на причетних до виробництва та придбання наркотиків

Вінницькі правоохоронці продовжують затримувати містян з різними наркотичними речовинами. Складається враження, що з початку повномасштабної війни цей бізнес став навіть більш жвавим.

Як повідомляють у Вінницькому райуправлінні,  17 квітня на проспекті Космонавтів працівники поліції зупинили 38-вінничанку, у якої вилучили пакет з синтетичною PVP-сіллю. За словами правопорушниці наркотики вона зберігала для власного вживання.

Під час проходження освідування в медичному закладі з’ясувалось, що жінка знаходиться в стані наркотичного сп’яніння.

Джерело постачання наркотичного засобу встановлюють слідчі. Вилучене направлено на експертизу.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За таке правопорушення передбачено покарання - до трьох років позбавлення волі.

У той же день на вулиці Монастирській патрульні поліцейські за порушення Правил дорожнього руху зупинили водія ВАЗа, у якого під час поверхневого огляду виявили пакетики з наркотичними засобами. На місце події була викликана слідчо-оперативна група Вінницького районного управління поліції.

Під час спілкування з водієм патрульні запідозрили, що він знаходиться в стані наркотичного сп’яніння. Від проходження медичного освідування 42-річний правопорушник відмовився.

Під час поверхневого огляду у водія поліцейські вилучили пакетики з амфетаміном. Вилучене направлено на експертизу.

Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння, відповідно до ст. 130 КУпАП.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За таке правопорушення передбачено обмеження волі строком до п’яти років.

Макс Мельник

18 квітня, 2022