У Вінниці третю лікарню перевели на прийом «ковідних» хворих

Новини Вінниці / У Вінниці третю лікарню перевели на прийом «ковідних» хворих

За останню добу у Вінниці зафіксували 46 підтверджених нових випадків коронавірусної хвороби ( по області – 241). Ковідні лікарні Вінниці заповнені на 65,4 %. В них лікують 356 пацієнтів. З 23 жовтня Вінницька міська клінічна лікарня № 3 знову приймає хворих на COVID-19.

На сьогодні міська клінічна лікарня №1 завантажена на 69%, а Вінницька багатопрофільна лікарня – на 89%.  

«Ситуація з захворюваністю на COVID-19 стрімко погіршується. Враховуючи те, що з кожним днем збільшується кількість хворих вінничан на коронавірус, на базі Вінницької міської клінічної лікарні №3 ми знову, як і минулої весни, розгорнули 130 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Від 23 жовтня цю лікарню включили в маршрут госпіталізації хворих на ковід. Впродовж двох днів сюди поступив 31 пацієнт. Зараз у стаціонарах трьох наших міських закладів, які приймають хворих на коронавірус, перебуває 356 хворих, з них 349 – кисневозалежні,  а у реанімаціях лікують 38 вінничан. За останню добу від коронавірусної хвороби померли дві людини», - розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради  Олександр Шиш.  

Станом на понеділок, 25 жовтня, в «жовтій» зоні епідобмежень залишаються лише чотири регіони України - Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська та Полтавська області.

Олександр Шиш зазначає, що лише максимальна вакцинація вінничан дозволить не потрапити Вінниці до «червоної» зони. «Нині першу дозу антиковідних вакцин отримали 95095 вінничан, повний курс імунізації на сьогодні пройшли 75874 людини. Впродовж 23-24 жовтня щепились від COVID-19 3496 жителів Вінницької громади».

Олеся Рудницька

25 жовтня, 2021