У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку»

Новини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку»

Вінницький обласний театр ляльок з нетерпінням очікує на новосілля, яке здається вже не за горами. Щоправда, переїде він не в приміщення, яке побудували на розі вулиць Данила Галицького і Костянтиновича, як зазначалося раніше, а в «Книжку». Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

Вінницький обласний театр ляльок з нетерпінням очікує на новосілля, яке здається вже не за горами. Щоправда, переїде він не в приміщення, яке для нього будували на розі вулиць Данила Галицького і Костянтиновича, як зазначалося раніше, а в «Книжку». Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

«Найбільш оптимальним рішенням щодо розміщення обласного театру ляльок для колективу та відвідувачів є приміщення актової зали адмінбудівлі «Книжка», яке свого часу будувалося під кінолекторій. Його планування передбачало створення тут кіноконцертної зали. Вхід до лялькового театру буде окремо з лівої сторони адміністративної будівлі», -  повідомив Андрій Гижко.

За його словами, у приміщенні актової зали є відповідне технічне забезпечення для озвучення вистав. Для службових кабінетів працівникам театру буде віддано кімнати, де сьогодні знаходяться архівні кімнати Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

«Ми запропонували управлінню юстиції переїхати частково в будівлю колишнього ДКП «Вінницякіно». Тим більше, що сьогодні постає питання про розширення площ для розміщення архівних документів управління юстиції у Вінницькій області. Адже архівне приміщення на 97% заповнене справами», - сказав Андрій Гижко.

Як розповів NaПарижі директор театру, заслужений працівник культури України Михайло Байдюк, колектив задоволений своєю «майбутньою домівкою» і чекає на переїзд. Щоправда, за його словами, новосілля буде не раніше травня наступного року. Адже потрібно зробити ремонт.

«Сьогодні ми працюємо у тісному приміщенні на вулиці Льва Толстого, яке не наше, ми його орендуємо з 1993 року. До нас тут був склад. Ми привели його до ладу, але місця для повноцінної роботи дуже не вистачає. У «Книжці» нам буде краще, там і зала більша і хол великий. Колектив довгоочікуваним переїздом задоволений», - сказав Михайло Байдюк.