У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладів

Новини Вінниці / У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладів

Слідчі СУ ГУНП у Вінницькій області спільно з поліцейськими управління стратегічних розслідувань за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД 11 березня оголосили про підозру членам організованої злочинної групи, які шахрайським шляхом привласнювали державні кошти Фонду гарантування вкладів. За місцем проживання фігурантів у Вінниці та Києві проведені обшуки, вилучені грошові кошти та речові докази їх злочинної діяльності.

Слідчі СУ ГУНП у Вінницькій області спільно з поліцейськими управління стратегічних розслідувань за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД  11 березня оголосили про підозру членам організованої злочинної групи, які  шахрайським шляхом привласнювали державні кошти Фонду гарантування вкладів. За місцем проживання фігурантів у Вінниці та Києві проведені обшуки, вилучені грошові кошти та речові докази їх злочинної діяльності.

У відділі комунікацій обласного главку заявляють про шістьох «активних» представників ОЗГ. Деякі з них певний вплив в кримінальних колах. Один з них – громадянин Росії. 

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, злочинна оборудка полягала в тому, що на підставі підроблених документів зловмисники з допомогою сторонніх осіб, які за винагороду видавали себе за дійсних вкладників неплатоспроможних банківських установ, отримували грошові кошти з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

В подальшому, за наявною у слідства інформацією, привласнені злочинним шляхом мільйони гривень бюджетних коштів йшли на фінансування криміналітету.

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів поліцейські вилучили речові докази їх злочинної діяльності : підроблені паспорти та документи, мобільні телефони, грошові кошти, флеш накопичувачі, банківські картки та інше.

П'ятьом учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 КК України (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Слідство клопотатиме в суді про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Такий злочин карається  позбавленням волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладівНовини Вінниці / У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладівНовини Вінниці / У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладівНовини Вінниці / У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладівНовини Вінниці / У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладівНовини Вінниці / У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладівНовини Вінниці / У Вінниці та Києві затримали шахраїв, які налагодили схему «пограбування» Фонду гарантування вкладів