У Вінниці та інших містах провели обшуки: власнику мережі АЗС повідомили підозру через співпрацю з окупантами

Новини Вінниці / У Вінниці та інших містах провели обшуки: власнику мережі АЗС повідомили підозру через співпрацю з окупантами

Власник мережі АЗС на тимчасово окупованій території Запорізької області співпрацював із окупаційною владою та забезпечував функціонування автозаправних станцій. Йому повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що бізнесмен, який є кінцевим бенефіціаром групи компаній на території України, звернувся до окупаційної влади Запорізької області та запропонував послуги з постачання пально-мастильних матеріалів для потреб ворога. Надалі він налагодив закупівлю бензину та дизельного палива з анексованої росіянами АР Крим, здійснюючи пособництво державі агресору. Закуплене пальне компанія підприємця перевозила до Мелітополя та продавала.

Для документування протиправної діяльності на території Вінницької, Черкаської областей, а також у Вінниці, Запоріжжі, Черкасах та Львові проведено одночасно 15 обшуків, за результатами яких виявлені речові докази злочинної діяльності, зокрема системні блоки персональних комп’ютерів, ноутбуки, мобільні телефони, понад 89 тисяч гривень, 37 тисяч доларів США та 4 тисяч євро, чорнові записи, документи фінансово-господарської діяльності, а також резервуари із паливом на нафтобазі.

На підставі зібраних доказів власникові мережі АЗС повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 111-2 КК України (Пособництво державі-агресору). Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Триває досудове розслідування з документування злочинної діяльності підозрюваного за оперативного супроводження СБУ. Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генеральної прокуратури України.

Новини Вінниці / У Вінниці та інших містах провели обшуки: власнику мережі АЗС повідомили підозру через співпрацю з окупантамиНовини Вінниці / У Вінниці та інших містах провели обшуки: власнику мережі АЗС повідомили підозру через співпрацю з окупантамиНовини Вінниці / У Вінниці та інших містах провели обшуки: власнику мережі АЗС повідомили підозру через співпрацю з окупантамиНовини Вінниці / У Вінниці та інших містах провели обшуки: власнику мережі АЗС повідомили підозру через співпрацю з окупантамиНовини Вінниці / У Вінниці та інших містах провели обшуки: власнику мережі АЗС повідомили підозру через співпрацю з окупантами
Макс Мельник

29 вересня, 2022