У Вінниці силовики викрили схему виїзду чоловіків за кордон через непридатність служити «за станом здоров’я»

Новини Вінниці / У Вінниці силовики викрили схему виїзду чоловіків за кордон через непридатність служити «за станом здоров’я»

Силовики 24 серпня повідомили про підозру 50-річному вінничанину. Чоловік організував незаконну схему перетину державного кордону на підставі фіктивних документів.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, зловмисник розробив схему незаконного виїзду з України на підставі фіктивних документів про нібито непридатність людини до військової служби за станом здоров’я та підшукував чоловіків призовного віку, які мали бажання виїхати.

До своїх злочинних дій він залучив спільників. Їх особи наразі встановлюються. Саме ці поки що невідомі люди допомагали затриманому виготовляти документи та передавати їх «клієнту». Чи мова йде про медиків, у поліції не уточнюють.

«Діяльність» вінничанина правоохоронці документували протягом декількох місяців. За ним «слідкували» слідчі Вінницького райуправління поліції спільно з працівниками Управління Служби безпеки України у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури. 

За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели обшук та вилучили печатки, телефон, банківські картки.

Слідством повідомлено зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено покарання - до 9 років позбавлення волі. 

Макс Мельник

25 серпня, 2022