У Вінниці свято Водохреща відзначатимуть на двох водоймах

Новини Вінниці / У Вінниці свято Водохреща відзначатимуть на двох водоймах

У Вінниці визначено, де у середу, 19 січня, відзначатимуть Водохреща. Обрано дві водойми – Вишенське озеро та озеро поблизу олійножирового комбінату. Офіційно занурення містян розпочнуться на водоймах з різницею у годину.

Як повідомляють у Вінницькій міськраді, о 11:00 свято розпочнеться на Вишенському озері, що у парку «Дружби народів», а о 12:00 – на озері поблизу вулиці Волошкової.

Під час заходів вінничани та гості міста зможуть взяти участь у спортивних конкурсах, послухати народну музику, а також – зануритися у хрещенську воду.

«На Вишенському озері святково-розважальна програма розпочнеться з 11:00. Окрім традиційного пірнання в ополонку, на вінничан чекають концертна програма, різноманітні конкурси та інтерактиви», – каже директор департаменту культури міськради Максим Філанчук.

Для гостей свята виступить гурт українських музик «Заграй» та співачка Вероніка Пінчук.

В рамках відзначення Водохреща комітет по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради проведе спортивні естафети та конкурси.

Також о 12:00 свято Водохреща розпочнеться на водоймі, що в районі Вінницького олійножиркомбінату. Тут на вінничан чекають народні забави та виступи творчих колективів. Виступатимуть жіночий вокальний ансамбль «Криниченька» та народний аматорський чоловічий вокальний гурт «Джерело» (с. Великі Крушлинці).

Народний аматорський вокальний ансамбль «Водограй», (с. Гавришівка) виконає композиції «З Колядою ідем», «Небо і Земля» та інші. Також виступить народний аматорський фольклорний гурт «Подільські музики», з Вінницьких хуторів.

Вінничанам, відзначаючи Водохреща, варто пам’ятати про правила поведінки під час перебування на водоймі та під час купання. Нагадаємо, купатися слід під наглядом представників служби порятунку та лікарів. Перед купанням потрібно розігріти тіло, зробивши розминку. Занурюватися радять по шию, не замочивши голову, аби уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. У воді не можна затримуватися, а вийшовши з води – потрібно одразу витертися рушником і одягтися. Після чого зайти в приміщення і випити теплого чаю.