У Вінниці судитимуть сімох державних зрадників, які стали на бік ворога

Новини Вінниці / У Вінниці судитимуть сімох державних зрадників, які стали на бік ворога

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальні акти стосовно 7 громадян України, які обвинувачуються у державній зраді, а саме – в переході на бік ворога в умовах воєнного стану.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, наразі встановлено, що особи, які фактично проживають на тимчасово окупованій території України – так званій «ДНР», знаючи про запровадження в Україні воєнного стану у зв’язку зі збройною агресією Росії проти України, 24-25 лютого 2022 року стали на облік у військовому комісаріаті так званої «ДНР» у Донецькій області.

Чоловіки були внесені до особового складу ЗС РФ, отримавши відповідні посади та військові звання, а також – стрілецьку зброю та військову форму російського зразка.

«Після цього вказані громадяни разом з іншими військовослужбовцями вибули з тимчасово окупованої території Донецької області на підконтрольну Україні територію для участі у бойових діях», - йдеться у повідомленні.

У ході бойового зіткнення зі Збройними Силами України 13 березня на території Миколаївської області ці особи були захоплені в полон українськими військовими та доставлені до правоохоронних органів.

«Зазначені обставини та низка здобутих доказів вказують на умисні діяння, вчинені громадянами України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості», - вказується прокуратурою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечував відповідний структурний підрозділ Вінницької обласної прокуратури.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, громадянам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

14 квітня, 2022