У Вінниці судитимуть лісівників, що дозволили масштабну незаконну вирубку лісу

Новини Вінниці / У Вінниці судитимуть лісівників, що дозволили масштабну незаконну вирубку лісу

В обласному комунальному лісогосподарському підприємстві Вінниччини серйозні неприємності у кількох службових осіб. Свого часу проти них порушили кримінальну справу – за те, що вони санкціонували незаконну вирубку лісу. Розслідування по цій справі добігло крапки. Днями працівники прокуратури передали її до Вінницького міського суду.

В обласному комунальному лісогосподарському підприємстві Вінниччини серйозні неприємності у кількох службових осіб. Свого часу проти них порушили кримінальну справу – за те, що вони санкціонували незаконну вирубку лісу. Розслідування цієї справи добігло кінця. Днями працівники прокуратури передали її до Вінницького міського суду.

Що ж відбулося? Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, посадовці цього підприємства декому видали підроблений квиток на вирубку лісу. Не складно здогадатися, що не за просто так. У прокуратурі поки не називають суму «відкату», але підрахували розмір заподіяної вирубкою шкоди. Йдеться про понад 1,4 млн грн.

Лісівників звинувачують за кількома статтями КК України – зловживанні владою, підробці документів, привласненні й розтраті майна. Якщо їх провину буде доведено у суді, то вони можуть потрапити у в’язницю на 5 років.

Юрій ЯРМОЩУК

 

Сергій Маламура

24 листопада, 2017