У Вінниці судитимуть адвоката: інкримінують підбурювання до надання хабара слідчому поліції

Новини Вінниці / У Вінниці судитимуть адвоката: інкримінують підбурювання до надання хабара слідчому поліції

У Вінниці до суду скеровано обвинувальний акт відносно місцевого адвоката. Йому інкримінують "підбурювання до надання неправомірної вигоди та шахрайство" (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє пресслужба ДБР, слідчі якого й проводили досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні.

У Вінниці до суду скеровано обвинувальний акт відносно місцевого адвоката. Йому інкримінують "підбурювання до надання неправомірної вигоди та шахрайство" (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє пресслужба ДБР, слідчі якого й проводили досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні.

За даними ДБР, у грудні 2019 року адвокат підбурював громадянина надати 1000 доларів одному із слідчих Вінницького відділу поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області для уникнення кримінальної відповідальності за крадіжку.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Якщо провину адвоката доведуть, йому загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Сергій Маламура

2 червня, 2020