У Вінниці суд жорстоко покарав поштаря-«клептомана»

Новини Вінниці / У Вінниці суд жорстоко покарав поштаря-«клептомана»

Учора, 12 жовтня Вінницький апеляційний суд доволі круто обійшовся з листоношею одного з сіл колишнього Липовецького району, якого обвинувачували у привласненні чужих коштів та продуктів. Вирок першої інстанції було «підсилено» уточненням, яке фактично ставить хрест на подальшій кар’єрі поштаря. Тому покарання можна вважати жорстоким.

Як зазначають у пресслужбі ВАС, у суді задоволено апеляційну скаргу прокурора й змінено вирок, з’явилося додаткового покарання: упродовж 3 років листоноша не матиме права обіймати посади, пов`язані з матеріальною відповідальністю. Тобто, на пошту він не повернеться. В іншому вирок Липовецького районного суду залишили без змін.

За ним поштаря визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 191 КК України, та призначено два роки позбавлення волі умовно.

На судовому засіданні листоноша свою провину визнав. Сказав, що за скоєне відповідатиме…

Судячи з всього, чоловіку складно працювати з чужим майном чи коштами. Через два дні після призначення на посаду оператора поштового зв’язку, він привласнив продукти харчування та інші товари, які отримав згідно з накладною, на понад 17 тисяч гривень. Згодом поштар залишив собі частину коштів із пенсій, субсидій, поштових переказів. Загалом листоноша завдав збитків державі в особі «Укрпошти» на понад 65 тисяч гривень.   

Залишається сподіватися, що за час «покарання» на вакансію листоноші підшукають чесну людину, яку не замінять через 3 роки на «клептомана».   

Макс Мельник

13 жовтня, 2021