У Вінниці суд взяв під варту групу із шести осіб, яким інкримінують наркоторгівлю

Новини Вінниці / У Вінниці суд взяв під варту групу із шести осіб, яким інкримінують наркоторгівлю

Вінницький міський суд сьогодні розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно групи із шести осіб, яким інкримінують розповсюдження наркотиків.

Вінницький міський суд сьогодні розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно групи із шести осіб, яким інкримінують розповсюдження наркотиків.

Як повідомляють у пресслужбі міського суду, за матеріалами досудового розслідування, підозрювані тривалий час здійснювали продаж великого об’єму наркотичних та психотропних засобів через мобільний додаток «Telegram», за допомогою якого спілкувались зі своїми клієнтами та повідомляли де залишені заборонені речовини.

Підозрюваним інкримінують ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання, пересилання з метою збуту та збут наркотичних засобів і особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Сторона обвинувачення просила суд взяти підозрюваних під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1 293 900 гривень кожному учаснику  групи. Мотивували прокурори своє клопотання тим, що всі підозрювані не мають постійного місця проживання, безробітні, не мають стійких соціальних зв’язків та вказали наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, а саме:

- переховування від органів досудового розслідування та суду;

- продовження здійснення кримінального правопорушення, у якому вони підозрюються;

- незаконний вплив на свідків шляхом їх підкупу.

Захисники, в свою чергу, заперечували щодо задоволення клопотань та переконували суд, що більш м’які запобіжні заходи є достатніми в такому випадку (наприклад: домашній арешт).

"За результатами судових розглядів вказаних клопотань, дослідивши всі надані докази, проаналізувавши пояснення сторін кримінального провадження, слідчі судді визначили висунуті підозри обґрунтованими, тому частково задовольнили клопотання слідчих про застосування до шести підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів (із можливістю внесення застав у різних розмірах відносно кожного із підозрюваних)", - повідомляють у пресслужбі Вінницького міського суду.

Сергій Маламура

12 грудня, 2020