У Вінниці суд визначив 5,5-мільйонну заставу у справі про «сто тисяч» для підозрюваного у пособництві

Новини Вінниці / У Вінниці суд визначив 5,5-мільйонну заставу у справі про «сто тисяч» для підозрюваного у пособництві

Вінницький апеляційний суд 19 лютого обрав запобіжний захід черговому підозрюваному у пособництві, який фігурує у резонансній справі про «сто тисяч» та корупційні махінації з землею. Зважаючи, що підозрюваний є заможною людиною, хоча й інвалідом, він перебуватиме під вартою, а розмір застави склав 5,5 млн грн.

Вінницький апеляційний суд 19 лютого обрав запобіжний захід черговому підозрюваному у пособництві, який фігурує у резонансній справі про «сто тисяч» та корупційній махінації з землею. Зважаючи, що підозрюваний є заможною людиною, хоча й інвалідом, він перебуватиме під вартою, а розмір застави склав 5,5 млн грн.

Як зазначають у пресслужбі суду, водночас скасовано ухвалу слідчого судді Вінницького міськсуду, якою чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення більше 630 тисяч гривень застави. Також колегія не задовольнила апеляційну скаргу адвоката. У ній захисник просив застосувати щодо підозрюваного нічний домашній арешт, мотивуючи це поганим станом здоров’я підозрюваного - інвалідністю 1 групи і низкою хвороб. Більше 10 мільйонів гривень застави, на якій наполягають прокурор і слідчий, адвокат вважав непідйомною сумою, особливо з огляду на арешт майна.

За словами сторони обвинувачення, підозрюваний – співвласник семи підприємств та власник восьми об’єктів нерухомості, тож 630 тисяч гривень застави не забезпечать належну процесуальну поведінку підозрюваного.

У суді нагадують, що, як встановило слідство, саме цей чоловік сприяв депутату Гніванської міської ради в тому, аби одержати 100 тисяч доларів неправомірної вигоди за надання в оренду підприємцю приблизно 10 гектарів землі та «погодження» міськрадою та мером. Найбільш гучне в області затримання відбувалося 7 лютого.

Потім 12 лютого Вінницький апеляційний суд обрав першому підозрюваному у пособництві чоловікові, якого вважають «авторитетним» у певних колах, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення більше 5 мільйонів гривень застави. А 13 лютого винесено ухвалу іншому підозрюваному у пособництві. До чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 6 квітня.

Макс Мельник

19 лютого, 2020