У Вінниці суд виніс вирок 33-річному вбивці

Новини Вінниці / У Вінниці суд виніс вирок 33-річному вбивці

Вінницький міський суд виніс вирок 33-річному чоловікові, який два роки тому вчинив розбій та умисне вбивство. В минулому він вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Як повідомляє пресслужба суду, чоловікові призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

Вінницький міський суд виніс вирок 33-річному чоловікові, який два роки тому вчинив розбій та умисне вбивство. В минулому він вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Як повідомляє пресслужба суду, чоловікові призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. Також, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироку законної сили.

Під час судового розгляду було встановлено, що в липні 2018 року обвинувачений проходив стежкою біля річки Дьохтянець у Вінниці та помітив чоловіка, який спав на галявині, а з його кишені "виглядали" гроші.

Це його, звісно, "спокусило". Чоловік сходив додому перевдягтися та взяти молоток. Ним він і вдарив потерпілого по голові, після чого той знепритомнів.

Злочинець обшукав чоловіка, витягнув з його кишені 144 200 білоруських рублів та втік з місця події. А потерпілий, так і не прийшовши до тями, помер в реанімації.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені злочину визнав частково, а саме не заперечував вчинення розбою. Але каже, що вбивати людину не хотів. Лише пограбувати... У вчиненому він щиро розкаювався та шкодував, що так сталося.

Батько загиблого чоловіка в суді розповів, що покійний був його єдиним сином, він не вживав алкоголь, мав ІІІ групу інвалідності та за характером був спокійним. Батько просив суд покарати обвинуваченого суворо.

Суд також заслухав показання восьми свідків у справі та допитав експерта й дійшов висновку, що вина 33-річного чоловіка доведена.

Сергій Маламура

17 квітня, 2020