У Вінниці суд виніс рішення у рамках «нафтової» справи заступника міністра юстиції Василика

Новини Вінниці / У Вінниці суд виніс рішення у рамках «нафтової» справи заступника міністра юстиції Василика

Сьогодні, 17 травня, Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу міського суду, якою накладено арешт на майно вінницького ТОВ «Актив Петрол Груп» – нежитлові будівлі та споруди автозаправної станції, розташовані у селищі Тиврові, вартістю майже 15 мільйонів.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.

«Зроблено це для того, щоб з’ясувати, зокрема, обставини злочину та запобігти зміні чи відчуженню майна. Слідство перевіряє причетність до кримінального правопорушення заступника міністра юстиції України», - йдеться у повідомленні.

Отже, слідство перевіряє причетність до кримінального правопорушення заступника міністра юстиції України Віталія Василика. Хоча офіційно ВАС не називає прізвище, але за джерела NaПарижі вказують саме на цього посадовця, який раніше був ліквідатором у багатьох гучних справах про банкрутство. Зокрема і ліквідатором приватного підприємства «Нафтотрейдинг» (Вінниця, Немирівське шосе, 187Б).

«У межах справи про банкрутство він нібито незаконно відчужив його нафтобазу та три автозаправні станції. Ринкова вартість цього  майна – майже 15 мільйонів гривень. Продано ж його майже за мільйон. Таким чином банк зазнав матеріального збитку, в іпотеці якого ця нерухомість перебувала. Тому й звернувся до відповідачів із цивільним позовом на понад 10 мільйонів гривень», - вказують у суді.

Майно, до речі, визнано речовим доказом у кримінальному провадженні про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Такі дії, згідно з частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, караються ув’язненням на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Макс Мельник

17 травня, 2022