У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)

Віряни ПЦУ із Луки-Мелешківської Вінницького району сподівалися, що сьогодні районний суд після кількох місяців зволікань нарешті приступить до розгляду їхнього позову щодо усунення перешкод у користуванні храмом. Саме на 10 годину 1 жовтня було призначене судове засідання. Але, як з’ясувалось вранці, суддя, яка мала слухати справу напередодні раптово пішла у відпустку…

Віряни ПЦУ із Луки-Мелешківської Вінницького району сподівалися, що сьогодні районний суд після кількох місяців зволікань нарешті приступить до розгляду їхнього позову щодо усунення перешкод у користуванні храмом. Саме на 10 годину 1 жовтня було призначене судове засідання. Але, як з’ясувалось вранці, суддя, яка мала слухати справу, напередодні раптово пішла у відпустку…

Відпустка саме цієї судді, кажуть позивачі, - уже друга за час, відколи релігійна громада ПЦУ Луки-Мелешківської звернулась за захистом своїх прав до суду. Власне через це до розгляду справи досі не приступили. Перед тим два місця люди чекали, поки позов призначать до розгляду. У цьому віряни вбачають єдине – свідоме і навмисне затягування процесу.    

Під будівлею Вінницького райсуду жителі Луки-Мелешківської сьогодні влаштували невеликий пікет. Кажуть, тиснути на суд наміру не мають, але не заявити про ігнорування їхніх законних прав не могли. Зрештою, віряни домоглись, щоб до них вийшли представники суду і пояснили: чому справа затягується «дивними», м’яко кажучи, відпустками судді.  

«Суддя пішла у відпустку із 30 вересня по 4 жовтня», - пояснила заступник керівника апарату суду Любов Чорна.

За її словами, відпустку суддя взяла - згідно з графіком. Хоча, якщо є наперед затверджений графік відпусток, то як у такому випадку могла призначатись справа на цей день і саме цій судді – залишилось загадкою…  

Наступне засідання суду призначене на 21 жовтня. Чи не заплановано «графіком» на цей день чергової відпустки судді, заступник керівника апарату суду не сказала, з усіма питання порадила звертатися у письмовій формі, як це передбачено законом «Про звернення громадян»…   

«Ми два місяці чекали на засідання, потім суддя пішла у відпустку, тепер вона знову у відпустці – це затягування суду!», - впевнені віряни.

До речі, представники відповідача – УПЦ Московського патріархату, які нині утримують храм, що за документами належить громаді ПЦУ, на засідання не прийшли: або наперед знали про раптову відпустку судді, або ж зовсім не збиралися приходити на засідання.

Нагадаємо, у суботу парафіян ПЦУ у Луці-Мелешківській заїжджі "прихожани" вкотре не пустили до храму.

Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці суд вкотре відклав розгляд справи щодо храму в Луці-Мелешківській: суддя раптово пішла у відпустку на чотири дні (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

1 жовтня, 2019