У Вінниці суд ухвалив вирок щодо волонтера, в якого знайшли зброю та боєприпаси

Новини Вінниці / У Вінниці суд ухвалив вирок щодо волонтера, в якого знайшли зброю та боєприпаси

У Вінницькому міськсуді ухвалили вирок обвинуваченому, в якого знайшли зброю та боєприпаси. Мова про волонтера з Ладижина.

Як повідомляє пресслужба суду, чоловік є обвинуваченим за ч. 1 ст. 263 КК України.

Відомо, що 35-річний обвинувачений активно займався волонтерською діяльністю задля забезпечення військовослужбовців ЗСУ засобами захисту та іншим військовим спорядженням.

Перебуваючи безпосередньо у зоні бойових дій, як зазначено у вироку, він незаконно придбав бойові припаси до стрілецької нарізної вогнепальної зброї різних калібрів та ручний кулемет системи Калашникова, які зберігав у металевому сейфі у приміщенні підприємства у Ладижині. Приміщення перебуває у користуванні підозрюваного.

Також ручну осколкову гранату чоловік зберігав у речовому ящику – у відділі навпроти переднього сидіння пасажира в салоні свого автомобіля.

Під час проведення обшуку зазначена зброя та боєприпаси були вилучені.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та беззастережно, у вчиненому щиро розкаявся.

Суд ретельно дослідив всі надані сторонами докази та визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України та призначив йому узгоджене сторонами кримінального провадження покарання. Крім цього, суд зобов’язав стягнути з обвинуваченого на користь держави витрати за проведення судових експертиз в розмірі 7 551,28 грн.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Довідково: ч. 1 ст. 263 КК України – Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Макс Мельник

15 червня, 2022