У Вінниці суд ухвалив рішення стосовно калинівських «волонтерок»

Новини Вінниці / У Вінниці суд ухвалив рішення стосовно калинівських «волонтерок»

Вінницький апеляційний суд не змінив запобіжні заходи калинівським волонтеркам, які намагалися присвоїти дитячі речі з гуманітарної допомоги. Двоє, якщо не сплатять більше 170 тисяч гривень застави, й надалі перебуватимуть під вартою. Третій – обрано цілодобовий домашній арешт: суд зважив, зокрема, на те, що жінка виховує двох малолітніх дітей.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, скарги, в яких адвокати просили обрати двом жінкам цілодобовий домашній арешт, суд не задовольнив. Захисник же третьої від своїх вимог пом’якшити їй запобіжний захід відмовився. Тож апеляційне провадження стосовно цієї підозрюваної закрили. 

Суд встановив, що жінки спакували до сумок більше 130 предметів вживаного дитячого одягу і засобів гігієни та винесли їх через задній вхід бібліотеки. Викрасти речі завадила працівниця банку: затримала волонтерок та викликала поліцію.

Калинівській міській раді, до речі, підозрювані завдали майже 5,5 тисяч гривень збитку.

Тож їм інкримінують закінчений замах на крадіжку, вчинену за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Згідно з Кримінальним кодексом України такий злочин вважається тяжким. Як покарання за нього передбачено від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Макс Мельник

25 березня, 2022