У Вінниці створюють Консультаційний центр Центрального регіону Координаційного штабу поводження з полоненими

Новини Вінниці / У Вінниці створюють Консультаційний центр Центрального регіону Координаційного штабу поводження з полоненими

На черговій сесії Вінницької міськради депутати підтримали створення та відкриття у місті Консультаційного центру Центрального регіону Координаційного штабу поводження з полоненими. Організацією робочого процесу буде займатися ГО «Координаційний центр з питань полонених та зниклих безвісти». Вона надаватиме юридичну, психологічну та іншу допомогу сім‘ям полонених та тим, кого повернули додому.

Очолить Консультаційний центр депутатка міської ради Юлія Приймак. За її словами, зараз в Україні діє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, зниклими безвісти та загиблими. Позаяк звернень від рідних, які постраждали в ході російсько-української війни стало більше – з’явилася необхідність створення регіональних центрів.

«Наша головна місія – повернення українських військових та цивільних з полону. У нас працюватимуть юристи, психологи та консультанти. Ми будемо залучати представників військових та силових структур: це СБУ, прокуратура, поліція, військкомати та Сили оборони», – говорить керівниця Консультативного центру Центрального регіону Координаційного штабу Юлія Приймак.

Така співпраця із різними структурами дозволить надати повний спектр послуг для осіб, які потребують необхідної допомоги.

«До Координаційного центру саме Центрального регіону буде входити 5 областей: це Вінницька, Житомирська, Чернівецька, Хмельницька і Черкаська. Тобто звертатися по допомогу зможуть і мешканці цих регіонів. Ми розпочинаємо роботу саме із Вінницької громади», – додає Юлія Приймак.

Вінницька міська рада надала фінансову підтримку на створення Координаційного центру. Кошти підуть на ремонтні роботи приміщення, транспортні послуги, енергоносії, відшкодування місячного фонду заробітної плати працівників тощо.

«Ми підтримуємо цю важливу ініціативу. Я думаю, що всі пам’ятають, як у нас були сльози на очах, коли з полону звільняли наших Героїв. Цю роботу варто продовжувати. І міська рада, зі свого боку, виділяє відповідний ресурс на забезпечення заробітними платами, проведення якогось мінімального косметичного ремонту, аби створити належні умови для роботи Консультаційного Центру», – говорить міський голова Сергій Моргунов.

Запрацює Консультаційний центр Центрального регіону Координаційного штабу поводження з полоненими з грудня і буде розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, 15.

Олеся Рудницька

25 листопада, 2022