У Вінниці створять сквер Любомира Гузара та «Алею думок»

Новини Вінниці / У Вінниці створять сквер Любомира Гузара та «Алею думок»

Появою першого в Україні пам’ятника Любомиру Гузару та проведенням тижня Блаженнішого заходи з його вшанування не завершяться. Під час зустрічі Глави УГКЦ Святослава Шевчука та духовенства з мером Сергієм Моргуновим мова йшла про створення скверу Любомира Гузара, «Алеї думок», надання вулиці чи площі його імені. Оскільки сторони дійшли згоди, найближчим часом можна очікувати реалізації цих ідей.

Про діалог щодо подальших кроків вшанування пам’яті Любомира Гузара зазначають у Вінницькій міськраді.  

«Ми завжди готові підтримати гарні ідеї вінничан. І я за те, щоб облаштувати поруч з пам'ятником Любомиру Гузару сквер на його честь – впорядкувати прилеглу територію, де можна буде присісти, подумати, перепочити, подалі від міської метушні. Це буде своєрідним продовженням нашого спільного проєкту, і важливо, що релігійна громада готова відповідально до цього поставитися і допомагати доглядати за сквером», - запевнив під час зустрічі з церковниками очільник міста Сергій Моргунов.

Предстоятель Української греко-католицької церкви розповів про гарну ідею - у рамках скверу створити «Алею думок». Міський голова Сергій Моргунов підтримав таку ініціативу. Головне – спільно визначити концепцію майбутнього простору.

Зважаючи на консенсус, можна сподіватися, що найближчим часом ідеї реалізують. Нагадаємо, пам’ятник Л.Гузару встановлено поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на вулиці Київській. Зелена зона простягається вздовж вулиці майже на кілометр – від Центрального мосту та площі Героїв Чорнобилю до перехрестя з вулицею Стеценка та відділком поліції.

Олег Верлан

9 жовтня, 2021