У Вінниці створять робочу групу з питань вшанування пам’яті загиблих в російсько-українській війні

Новини Вінниці / У Вінниці створять робочу групу з питань вшанування пам’яті загиблих в російсько-українській війні

Вінницький міський голова Сергій Моргунов ініціював створення робочої групи з питань вшанування пам’яті загиблих в російсько-українській війні. Очолити її керівник громади запропонував депутатці міської ради та керівниці Центрального представництва Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлії Приймак.

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

За словами очільника міста наразі є потреба поглибити діалог з родинами загиблих, щоб визначитись по основних принципових позиціях щодо вшанування пам’яті загиблих в російсько-українській війні.

За словами очільника міста, хоча повномасштабне вторгнення розпочалось рік тому, фактично, війна триває уже дев’ятий рік. І це необхідно враховувати в подальшій роботі.

«Путін розпочав війну проти України своїм указом, 22 лютого 2014 року, - зазначив Сергій Моргунов. – Війна йде досить довго. В багатьох з нас, хтось зараз воює, а хтось з нас – уже втрачав рідних та друзів. Сьогодні на сесії ми уже прийняли програму щодо допомоги нашим захисникам та захисницям, а також родинам загиблих. Але я переконаний, що цю роботу потрібно поглиблювати, і, що важливо, – ні в якому разі не відділяти тих, хто гинув з 2014 року».

Як зазначив міський голова, з того часу міська рада ніколи не була осторонь допомоги родинам, які через війну втратили рідних та вшанування їх пам’яті. Разом з тим, за його словами, щодо конкретних заходів з вшанування пам’яті усіх тих, чиє життя забрала війна, існує досить багато ідей та пропозицій.

«Тому, щоб зібрати усі думки, і визначити єдину позицію, яка б влаштовувала усіх, пропоную створити робочу групу в складі депутатів міської ради, представників родин загиблих та громадських організацій, в тому числі нашого Ветеранського простору, який працює з 2015 року і теж має власний погляд та досвід, - зауважив Сергій Моргунов. – Таким чином, думаю, ми можемо досить швидко визначитися з основними принциповими позиціями по вшануванню пам’яті загиблих в російсько-українській війні».