У Вінниці студентам розповіли про бої за Дебальцеве

Новини Вінниці / У Вінниці студентам розповіли про бої за Дебальцеве

У Вінницькому технічному університеті відбувся «урок мужності». Перед слухачами кафедри військової підготовки ВНТУ виступив  учасник боїв за Дебальцеве, кавалер ордена Данила Галицького, генерал-майором Іван Лісовий.  Студенти слухали його із захопленням.

У Вінницькому національному технічному університеті відбувся «урок мужності». Перед слухачами кафедри військової підготовки ВНТУ виступив учасник боїв за Дебальцеве, кавалер ордена Данила Галицького, генерал-майор Іван Лісовий. Студенти слухали його із захопленням.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

«Бої за Дебальцевський плацдарм — одне з найбільших зіткнень на Донбасі, у якому взяли участь тисячі бійців, сотні одиниць техніки й важкої  артилерії. Найгостріша фаза тривала майже місяць -  з 25 січня по 18 лютого 2015 року.

Бої за Дебальцеве стали другим після Іловайська масштабним випадком використання російської армії у війні на сході України. "Програмою максимум" наступу під Дебальцевим було захоплення Артемівська, Краматорська і навіть Харкова»,  - йдеться в інформації.

Нагадаємо, що однією із найтрагічніших сторінок Деабльцевського котла було захоплення села Логвінове, яке сталось 9 лютого 2015 року.

Бойовики захопили населений пункт та перекрили дорогу із Дебальцевого. Українські військові, які не знали про те, що Логвінове вже зайняте росіянами, потрапили у засідку.

У той день загинуло 26 наших військових. Бойовики «похизувались»  перемогою у соцмережах  - виклали фото на яких вони "позують" на фоні українських військових, які лежать на землі.

Також у соцмережу "солдати" виклали  фото українських полонених у кузові авто. Згодом тіла чоловіків знайшли у "братськійм могилі" у лісосмузі.

Марина Карабай

5 лютого, 2020