У Вінниці спортивні школи частково відновлюють офлайн-тренування

Новини Вінниці / У Вінниці спортивні школи частково відновлюють офлайн-тренування

Вінницькі міські спортивні школи з перших днів війни перейшли на онлайн-тренування. Наразі у закладах організовують заняття за змішаною формою. Деякі тренування проходитимуть як і раніше – онлайн, інші – у спортивних залах. Діти тренуватимуться у школах, які обладнані сховищами чи розташовані у підвальних або цокольних приміщеннях. У разі повітряної тривоги тренування призупинятимуть і діти спускатимуться в укриття. Після сигналу відбою заняття відновлюватимуться.

Спортивна сфера міста повертається до звичайного режиму роботи. Відтепер, окрім дистанційних тренувань, викладачі проводитимуть заняття у спортивних залах. Зокрема, там займатимуться спортсмени, які готуються до міжнародних змагань.

«Тренування у дитячих спортивних школах міста під час воєнного стану проводитимуть за змішаною формою. Для цього адміністрації шкіл розробили спеціальний розклад занять. Відтак, тренування у залах будуть проходити з таких видів спорту, як гандбол, волейбол, баскетбол, легка атлетика, греко-римська боротьба. Крім того, на свіжому повітрі проводитимуть заняття з хокею на траві. Безпека дітей для нас на першому місці. ДЮСШ №1 та спортивна школа з баскетболу мають приміщення, куди тренер відводитиме дітей у разі повітряної тривоги. Заняття з боксу та греко-римської боротьби проходять у підвальних приміщеннях», - розповідає голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.

Він додає, що з деяких видів спорту дистанційні заняття залишаться в онлайн-форматі. Тренери-викладачі за допомогою програм Skype, Zoom та Viber проводять тренування з шахів, шашок та гімнастики. Також у комітеті по фізичній культурі і спорту зазначають, що усі охочі мають можливість бігати на стадіоні, що у Центральному парку ім. Леонтовича (стадіон МДЮСШ №1) з 06:00 до 10:00 та з 18:00 до 20:00.

Нагадаємо, що діти, які через вторгнення РФ в Україну переїхали із зони активних бойових дій до Вінниці, можуть безкоштовно тренуватися у дитячо-юнацьких спортивних школах міста.

Олеся Рудницька

27 квітня, 2022