У Вінниці шукають вантажівки та водіїв для перевезення гуманітарної допомоги з-за кордону

Новини Вінниці / У Вінниці шукають вантажівки та водіїв для перевезення гуманітарної допомоги з-за кордону

Якщо Ви маєте вантажні автомобілі чи знаєте людей, які можуть забезпечити перевезення, звертайтесь за номерами телефонів: 0672977932 (Інна Чайковська), 0674306346 (Олена Почапська).

Додатково повідомляємо про спрощений порядок перетину державного кордону для автомобілів, які здійснюються перевезення гуманітарної допомоги. Оскільки 01.03.2022 року Уряд затвердив постанову №174 «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану», якою передбачено, що перетин митного кордону України з гуманітарною допомогою здійснюється БЕЗ застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, БЕЗ прийняття рішення про включення заявників до ЄДР отримувачів гуманітарної допомоги, БЕЗ надання рішення про визнання вантажів гуманітарною допомогою на підставі товаросупровідних документів або декларації, заповненої особою, що перевозить даний товар (форма декларації). При цьому Порядок митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги, затверджений Постановою КМУ від 22.09.2000 року  № 544, НЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ.

Нагадуємо, що Вінницький обласний штаб гуманітарної допомоги, який базується за адресою Хмельницьке шосе, 7 (Плеяда) централізовано забезпечує речове та продовольче забезпечення наших воїнів зі Збройних сил України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та підрозділів Територіальної оброни, які боронять Вінницьку область.

Для уточнення актуальних потреб Вінницького обласного штабу звертайтесь за номером телефону: 098 009 83 72 (Євгенія)

Графік роботи штабу з 9:00 до 18:00

admin

3 березня, 2022