У Вінниці шукають архітектурне рішення для майбутнього Альтман-скверу

Новини Вінниці / У Вінниці шукають архітектурне рішення для майбутнього Альтман-скверу

Нарешті вінницька влада згадала про анонсовану понад 5 років тому реконструкцію невеличкої зеленої ділянку по вулиці Архітектора Артинова. Яким бути майбутньому Альтман-скверу має вирішити конкурс. Аби пропозиції конкурсантів відповідали інтересам різних вікових груп вінничан, у мерії пропонують ознайомити з умовами відбору та запиту на просторове та композиційне рішення.

Нарешті вінницька влада згадала про анонсовану понад 5 років тому реконструкцію невеличкої зеленої ділянку по вулиці Архітектора Артинова. Яким бути майбутньому Альтман-скверу має вирішити конкурс. Аби пропозиції конкурсантів відповідали інтересам різних вікових груп вінничан, у мерії пропонують ознайомитись з умовами відбору та запиту на просторове та композиційне рішення.

Вдихнути нове життя у мерії планують в територію по вулиці Архітектора Артинова між будинками №38 та №40. Саме цю ділянку неофіційно понад 10 років називають майбутнім «Альтман-сквером».

Передуватиме конкурсу інформаційний захід. Його проведуть 31 січня в просторі взаємодії #HUB «Місто змістів» (вулиця Пушкіна, 11). Запрошують фахівців у галузі урбаністики, архітектури, ландшафтної архітектури та інших суміжних творчих професій.

«Ті, хто завітає на інформаційний захід, разом з колегами з усієї України, зможуть відвідати об’єкт майбутнього конкурсу, дізнатись творчу передісторію локації. А також – почути результати вивчення громадської думки щодо створення скверу та ознайомитись з результатами дослідження цієї ділянки. Під час заходу можна буде дізнатись про умови майбутнього архітектурного конкурсу та як саме можна стати його учасником, почути, які цікаві виклики стоятимуть перед конкурсантами. Також на учасників заходу чекатиме захоплююча екскурсія Вінницею», - розповіла директорка КП «Інститут розвитку міст» Аліна Дяченко.

Таким чином у Вінниці, все ж таки, вирішили згадати, що у місті народився художник зі світовим ім’ям – Натан Альтман, та увіковічнити його пам'ять.  

Щоб взяти участь в інформаційному заході, необхідно попередньо зареєструватись та заповнити онлайн-анкету.  

Захід проводиться за підтримки німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка не має прямого відношення до творчості уродженця Вінниці.

Стежити за новинами щодо конкурсу «Альтман-сквер» можна за посиланням.

Макс Мельник

13 січня, 2020