У Вінниці школярів пускатимуть в транспорт без черги

Новини Вінниці / У Вінниці школярів пускатимуть в транспорт без черги

Вінничанка Людмила Нагорна 23 жовтня опублікувала петицію до міськради з пропозицією «під час обмеження кількості людей у транспорті дозволити школярам заходити до салону попри заповненість сидячих місць». Надали відповідь містянці 8 листопада.

Петицію авторка аргументувала тим, що «водії закривають двері перед дітьми і школярі змушені, навіть у темну пору року, залишатись на зупинці. 20-30 хвилин чекають наступного рейсу і є ймовірність того, що будуть зайвими пасажирами знову».

Оскільки петиція зібрала 427 електронних підписів при 350 необхідних, у двотижневий термін в мерії відповіли на пропозицію.

У відповіді вказується, що брати понаднормово пасажирів заборонено урядовою постановою. Тож школярі стають пільговиками – їх пускатимуть у салон у першу чергу. Тобто вони поза чергою на зупинках…

«Адміністрації комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» та приватним перевізникам, які відповідно до укладених договорів здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі у Вінницькій міській територіальній громаді наголошено на необхідності забезпечення школярів правом першочергового проїзду в міському пасажирському транспорті», - йдеться у відповіді.