У Вінниці шахраї забрали у 90-річної жінки 75 тисяч гривень

Новини Вінниці / У Вінниці шахраї забрали у 90-річної жінки 75 тисяч гривень

Вдаючи з себе працівників банку, зловмисники спочатку дізнались у 90-річної вінничанки її адресу, а потім замінили справжні кошти на «фантики». Забрали у пенсіонерки 75 тисяч гривень.

Подібні випадки, коли літнім людям кажуть про «реформу» та заміну купюр, трапляються доволі часто. Шахраї полюють на заощадження за старою схемою, і хоча про злочинців постійно попереджають, деякі люди вірять їм…    

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 30 листопада жінка звернулася до поліції та розповіла про те, що напередодні до неї на стаціонарний телефон зателефонувала невідома особа, що представилася працівником банку. 

«Консультантка» дізналась про місце проживання жертви, а також про те, в якій сумі та якого номіналу пенсіонерка зберігає кошти у власному помешканні. Бабусю попередили про те, що «банк планує здійснити заміну старих грошових знаків на нові», а для вирішення цього питання в короткий термін відправить на зустріч із жінкою «спеціаліста».

Далі все відбувалося за класикою жанру. Поки пенсіонерка шукала власне посвідчення, шахрайка з «банку» замінила конверт, залишивши фальшиві папірці.

Наразі правоохоронці намагаються зробити все необхідне, аби знайти злочинців та притягнути їх до відповідальності. Якщо поліцейським вдасться довести факт шахрайських дій, то відповідно до санкції ст. 190 ч. 2 Кримінального кодексу України, зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

Макс Мельник

2 грудня, 2021