У Вінниці СБУ завершила розслідування справи «політолога», який поширював кремлівську пропаганду

Новини Вінниці / У Вінниці СБУ завершила розслідування справи «політолога», який поширював кремлівську пропаганду

У СБУ завершили досудове розслідування щодо так званого «експерта з політичних питань», який поширював кремлівську пропаганду та займався дискредитацією України на міжнародній арені.

Нагадаємо, 12 липня у Вінниці взяли під варту відомого політичного експерта та блогера, який працював на російських пропагандистів. Вінницький міськсуд ухвалив рішення про взяття його під варту.

«За даними слідства, «експерт» вправно виконував інструкції російського куратора з підготовки та публікації заздалегідь неправдивих матеріалів у російських інтернет-виданнях. Метою цих дописів було викривлення реальних обставин воєнної агресії армії рф та приховування її злочинів», - йдеться нині у повідомленні УСБУ у Вінницькій області.

Матеріали справи скеровано до суду. Фігурант обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Інкримінованими статтями передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Заходи із викриття проводили співробітники Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Зазначимо, що 50-річний обвинувачений не є вінничанином.