У Вінниці СБУ викрила на агітації прихильника Путіна

Новини Вінниці / У Вінниці СБУ викрила на агітації прихильника Путіна

Співробітники спецслужби викрили на поширенні інформаційних матеріалів у підтримку військової агресії РФ проти України чергового прихильника «руzzкого міра» - мешканця Вінниці, російського громадянина.

Як повідомляють в УСБУ у Вінницькій області, за даними досудового розслідування, з початком повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну, фігурант кримінального провадження значно активізував свою інтернет-пропаганду.

Для розміщення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, зловмисник на постійній основі використовував власну сторінку у соціальній мережі, забороненій в Україні.

«Через свої дописи підозрюваний дискредитував Збройні Сили України, поширював ворожу пропаганду в підтримку загарбницькій політиці Кремля. Відкрито підтримував агресивну політику щодо України президента Путіна, проведення агресивних військових дій на території України, знищення українських військових сил та політичної влади. Закликав до зміни державних кордонів України», - йдеться у повідомленні.

У результаті обшуків у росіянина було вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій фігуранта.

Слідчі спецслужби повідомили зловмиснику про підозру відразу за трьома статтями: ч. 1 ст. 110 (публічний заклик до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі), ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до суду, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

«Робота із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України триває 24/7. Щоб здолати ворога - ми повинні об’єднатись в інформаційній війні та працювати задля перемоги України!», - вказують у СБУ.

Зазначимо, що з початку війни у «розробці» на Вінниччині перебуває 7 подібних справ. Деяким фігурантам вже повідомлено про підозру.

Новини Вінниці / У Вінниці СБУ викрила на агітації прихильника ПутінаНовини Вінниці / У Вінниці СБУ викрила на агітації прихильника ПутінаНовини Вінниці / У Вінниці СБУ викрила на агітації прихильника ПутінаНовини Вінниці / У Вінниці СБУ викрила на агітації прихильника Путіна
Макс Мельник

26 квітня, 2022