У Вінниці СБУ просить громадян зберігати спокій та не «вестися» на провокації щодо поширення коронавірусу

Новини Вінниці / У Вінниці СБУ просить громадян зберігати спокій та не «вестися» на провокації щодо поширення коронавірусу

Щодня влада міста намагається проводити розяснювальні роботи для вінничан стосовно ситуації поширення короновірусу та дотримання карантинних умов. Не стали осторонь й Управління СБУ у Вінницькій області. Керівництво управління просить громадян свідомо дотримуватись запроваджених урядом правил та рекомендацій й закликають вінничан зберігати спокій і не піддаватись паніці.

Щодня влада міста намагається проводити розяснювальні роботи для вінничан стосовно ситуації поширення короновірусу та дотримання карантинних умов. Не стали осторонь й управління СБУ у Вінницькій області. Керівництво управління просить громадян свідомо дотримуватись запроваджених урядом правил та рекомендацій й закликають вінничан зберігати спокій і не піддаватись паніці.

У пресцентрі управління СБУ у Вінницькій області просять вінничан відповідально поставитись до обмежувальних заходів, запроваджених у країні для запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 і мінімізації ризиків зараження цією хворобою. А також не вестись на провокації та не поширювати викривлену і неперевірену інформацію щодо дійсного епідеміологічного стану в Україні.

У разі виявлення подібних маніпуляцій та інших спроб дестабілізації суспільної обстановки в Управлінні просять негайно повідомляти про такі факти представників правоохоронних органів. Це, зокрема, стосується даних щодо: готування до організації масових заворушень, грубого порушення вимог уряду щодо загального карантину, зловживань, пов’язаних із створенням штучного дефіциту медичних засобів індивідуального захисту та ліків, тощо.

У разі виявлення таких фактів вінничан просять невідкладно звертатися на «гарячу лінію» Управління за телефоном (0432) 53-13-09.

А також нагадують, що порушення громадського порядку та суспільного спокою тягне за собою передбачену законом відповідальність.

Нагадаємо, що Парижі писав про те, що фейк про коронавірус у Вінниці пов'язаний з відомим пседоекспертом.

Ірина Заіковата

19 березня, 2020