У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)

У Вінниці презентували спеціальні відзнаки для меценатів і діячів культури та мистецтва, які вручатимуть в рамках ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019».

У Вінниці презентували спеціальні відзнаки для меценатів і діячів культури та мистецтва, які вручатимуть в рамках ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019».

Проекти семи спеціальних нагрудних орденів розробив ювелірний дім «Kimberli» за ініціативи народного художника України, ініціатора й організатора мистецького пленеру Володимира Козюка.

«Ідея така виникла давно. Ми ще три роки тому розмовляли із міністром культури про те, що саме в цій галузі не вистачає вагомих нагород. Ордени отримуватимуть ті люди, які дійсно займаються розвитком мистецтва. Оголошено на всю Україну конкурс і громадські організації та відомі особистості можуть подавати свої пропозиції щодо нагородження», - розповів Володимир Козюк.

Буде й особлива відзнака – «За найвищі досягнення у розвитку світового мистецтва». Вона, за словами Володимира Козюка, унікальна - виготовлена із срібла, золота, діамантів, бурштину ті інших цінних матеріалів. Нею відзначатимуть найдостойніших.

Рішення про нагородження цими відзнаками ухвалюватиме журі конкурсу після відповідного інтернет-голосування. А претендентів можуть пропонувати творчі колективи, ініціативні групи, громадські об’єднання, авторитетні у світі мистецтва люди, впливові політики та громадські діячі. Подавати кандидатури можна до 23 травня.

Мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2019» відбудеться у Вінниці з 4 по 15 червня. Для участі у ньому обрано 30 митців із 12 країн, а також – різних міст України. Зокрема, краєвиди Вінниці писатимуть художники із Йорданії, Китаю, Грузії, Польщі, Іраку, Вірменії, Палестини та інших країн.   

Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці розробили ордени, які вручатимуть за найвищі досягнення у розвитку української та світової культури (ФОТО)