У Вінниці розповідали про «принади» обласного конкурсу розвитку територіальних громад

Новини Вінниці / У Вінниці розповідали про «принади» обласного конкурсу розвитку територіальних громад

На Вінниччині розпочався прийом заявок на 17 обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад. Тож для потенційних учасників, а це очільники територіальних громад сіл, селищ та міст Вінницької області, провели семінар-нараду режимі скайп-конференції.  Агітували за написання проєктів депутати  Вінниччини та посадовці.

На Вінниччині розпочався прийом заявок на 17 обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад. Тож для потенційних учасників, а це очільники територіальних громад сіл, селищ та міст Вінницької області, провели семінар-нараду режимі скайп-конференції. Агітували за написання проєктів депутати  Вінниччини та посадовці.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Головна мета зустрічі – стимулювання сільських рад та громадських організацій до написання грантових проєктів, адже це можливість залучення додаткових коштів для вирішення проблем громади», - йдетьс в повідомленні пресслужби.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький звернувся до представників органів місцевого самоврядування та закликав їх бути активними у написанні проєктів.

Депутат Вінницької облради Ігор Хміль зауважив, що довіра громад Вінниччини до конкурсу з кожним роком лише зростає, якість та кількість поданих заявок на участь у конкурсі збільшується.

Також перед учасниками семінару виступив керівник Секретаріату Асоціації Віктор Вікалюк нагадав, що Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування і надалі виконуватиме функції адміністратора конкурсу, надаватиме експертну підтримку та консультації.

NaПарижі писав про збільшення "призового" фонду конкурсу до 15 млн.грн. Зазначимо, що подача заявок завершується за трохи більше ніж три тижні, тож часу для «розкачки» у бажаючих взяти участь залишилось не так багато.