У Вінниці розпочнуть виробляти «зелений» водень за унікальною технологією

Новини Вінниці / У Вінниці розпочнуть виробляти «зелений» водень за унікальною технологією

Вінницька міська рада надала компанії KNESS містобудівні умови та обмеження на будівництво демонстраційно-дослідного майданчику з виробництва зеленого водню, тобто добутого за допомогою відновлюваної енергії.

Вінницька міська рада надала компанії KNESS містобудівні умови та обмеження на будівництво демонстраційно-дослідного майданчику з виробництва "зеленого" водню, тобто добутого за допомогою відновлюваної енергії.

«Вінниця стане першим містом в Україні, де будуть практично відпрацьовані моделі промислового виробництва зеленого водню для широкої сфери застосування. Реалізує проект міжнародна група компаній KNESS, яка 11 років успішно втілює рішення та розробляє технології у сфері відновлюваної енергетики», - зазначив у Facebook заступник міського голови Андрій Очеретний.

За його словами, на «Водневому майданчику», який розташовуватиметься по вулиці Енергетичній, будуть відпрацьовуватися дві технологій виробництва водню, одна з яких є унікальною розробкою науково-дослідного центру KNESS RnD Center. Дослідні установки з генерації водню створюються відповідно чинних в Україні міждержавних стандартів (ГОСТ) та відповідають усім вимогам безпеки та захисту здоров’я.

«Даний об’єкт відкриває місту абсолютно нові можливості для інвестицій. Розробка конкурентоздатної технології виробництва водню, відпрацьована на реальних умовах - це дієве рішення для декарбонізації найбільш енергозатратних галузей важкої промисловості, створення умов для розвитку екологічної транспортної системи (наприклад, водневий муніципальний транспорт) та системи сезонного акумулювання енергії, що є однією з найважливіших ланок у переході країни на чисті джерела енергії», - підкреслив посадовець.

Макс Мельник

13 липня, 2021