У Вінниці розпочнуть реалізовувати розроблений франківськими урбаністами проєкт реконструкції площі Гагаріна

Новини Вінниці / У Вінниці розпочнуть реалізовувати розроблений франківськими урбаністами проєкт реконструкції площі Гагаріна

У Вінниці на площі Гагаріна розпочнуть будівництво світлофорного об‘єкту. Це початок масштабної реконструкції площі та організації руху автомобілів та пішоходів на перехресті трьох вулиць Соборна, Пирогова та Хмельницьке шосе

У Вінниці на площі Гагаріна розпочнуть будівництво світлофорного об‘єкту. Це початок масштабної реконструкції площі та організації руху автомобілів та пішоходів на перехресті трьох вулиць Соборна, Пирогова та Хмельницького шосе.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Роботи обіцяють проводити вночі та у часи з найменшою інтенсивністю. Облаштування світлофору – це лише початок реконструкції площі.

Очільник комунального підприємства «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» Сергій Чернов зазначає, проєктом передбачається перенесення пішохідних переходів по вулиці через Хмельницьке шосе та Пирогова, облаштування додаткових пішохідних переходів з боку Соборної. Також буде облаштовано острівець безпеки в напрямку входу в парк.

Зазначимо проєкт реконструкції площі було розроблено урбаністами з Івано-Франківська спільно з архітекторами Агенції просторового розвитку м.Вінниці.

Нагадаємо, кілька років тому завершено масштабну реконструкцію площі Гагаріна з облаштуванням "оксамитового шляху" для трамваїв та нової зливної системи.