У Вінниці розкрили аферу директора фірми, який на енергоефективності відмивав державні кошти

Новини Вінниці / У Вінниці розкрили аферу директора фірми, який на енергоефективності відмивав державні кошти

Вінницькі правоохоронці 20 травня повідомили про підозру учаснику групи шахраїв. 59-річному директорові підприємства інкримінують відмивання грошей одержаних злочинним шляхом. Йому загрожує до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, досудовим розслідуванням встановлено, що правопорушники надавали документацію щодо оформлення і виконання робіт в рамках споживчого кредиту під програму «Енергоефективності». Кошти перераховувались на рахунок товариства, однак жодних робіт не виконували.

Для отримання компенсації з держбюджету підприємець надавав підроблені акти виконаних робіт, а отримані кошти переказував на інші банківські рахунки, якими розпоряджався на власний розсуд.

У квітні-травні цього року поліцейські провели 7 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів з метою документування протиправної діяльності.

Оперативний супровід досудового розслідування здійснюють кіберполіцейські Вінниччини за процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури.

За цим фактом розслідується провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та за ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). За вчинені дії передбачено покарання у вигляду позбавленням волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Макс Мельник

23 травня, 2022