У Вінниці розкажуть дев’ять реальних історій людей, яких «продали»

Новини Вінниці / У Вінниці розкажуть дев’ять реальних історій людей, яких «продали»

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми та з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить, Міністерством соціальної політики України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Агентством ООН з питань міграції та Громадською спілкою «А21 Україна» організовано виставку «Очікування Vs Реальність» яку відкрито 30 липня у м.Київ і яка до кінця року побуває у 18 регіонах України, в тому числі і на Вінниччині.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми та з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить, Міністерством соціальної політики України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Агентством ООН з питань міграції та Громадською спілкою «А21 Україна» організовано виставку «Очікування Vs Реальність» яку відкрито 30 липня у м.Київ і яка до кінця року побуває у 18 регіонах України, в тому числі і на Вінниччині.

Про це повідомляють офіційні джерела.

У Вінницькій області виставку презентуватимуть з 25 по 30 вересня, місце проведення: м. Вінниця, проспект Комсмонавтів. Відкриття відбудеться 25 вересня о 15:00. Кожен  її відвідувач зможе поставити свої питання експертам, матиме змогу проконсультуватися та отримає поради, як подбати про власну безпеку та безпеку своїх рідних.

У виставці  представлено  9 реальних історій. Це історії людей, які їхали на роботу за кордон. У кожного з них була своя давно омріяна ціль. Хтось хотів купити нарешті свою квартиру, хтось автомобіль, хтось заробити гроші на навчання дитині... Проте, ця поїздка «на заробітки» не виправдала очікувань. Ці українці постраждали від експлуатації роботодавцем і не отримали за свою тяжку працю ні копійки.

До слова, тільки з а роки незалежності України 260 000 людей постраждали від торгівлі людьми.

Довідково: Торгівля людьми - це форма сучасною рабства та порушення прав людини, що здійснюється з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок дітей. Це також кримінальний злочин, який карається згідно з Кримінальним кодексом України позбавленням волі на строк від 3-х до 15-ти років.

Дохідність цієї індустрії в світі середньорічно перевищує 150 млрд дол США (за даними Міжнародної організації праці).

Починаючи з 2000 року, за допомогою до неурядових організацій звернулось понад 16 тис українців, які постраждали віл торгівлі людьми. Тенденція останніх років свідчить про те, що переважно в ситуації експлуатації серед українців потрапляють чоловіки.