У Вінниці притягнули до відповідальності заступника прокурора області, який перебував за кермом у п’яному стані

Новини Вінниці / У Вінниці притягнули до відповідальності заступника прокурора області, який перебував за кермом у п’яному стані

Вінницький міський суд 2 грудня притягнув до адміністративної відповідальності співробітника Вінницької обласної прокуратури, який керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Як вказується на сайті суду, 30 жовтня у Вінниці зупинили автомобіль прокурора, який був за кермом п'яний. В організмі чоловіка за допомогою приладу Drager виявили 1,19 проміле алкоголю.

«Суд застосував до водія адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн та позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік», - повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.

За результатами судового розгляду, суд застосував до водія адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000 грн 9менше місячної зарплатні). та позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Зазначимо, раніше голова ГО «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас вказував, що суддя Вінницького міського суду Ярослав Іванченко визнав винним заступника прокурора Вінницької області Олександра Смуригіна у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння та призначив йому покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на один рік та штраф у розмірі 17 000 гривень.

«Заступник прокурора Вінницької області Олександр Смуригін намагався ввести суд в оману і уникнути відповідальності за п'яне керування, шляхом підробки висновновків лікаря. Зокрема, Олександр Смуригін, після складення адміністративного протоколу у місті Вінниці вирушив до районної лікарні у м.Жмеринка, де отримав висновок чергового лікаря станції швидкої допомоги про відсутність стану сп'яніння. Суд відхилив пояснення лікарки Жмеринської ЛШД та критично оцінив версію правопорушника», - зауважив він.

Макс Мельник

7 грудня, 2022