У Вінниці прихильник Жириновського знову через суд спробує отримати українське громадянство

Новини Вінниці / У Вінниці прихильник Жириновського знову через суд спробує отримати українське громадянство

У 7-му апеляційному адмінсуді у Вінниці 15 січня розглядатимуть позов громадянина РФ Володимира Рябого до Держміграційної служби у Вінницькій області про скасування дозволу на імміграцію в Україну. «Історія» щодо росіянина, який раніше був палким прихильником В. Жириновського, триває з минулого року.

У 7-му апеляційному адмінсуді у Вінниці 15 січня розглядатимуть позов громадянина РФ Володимира Рябого до Держміграційної служби у Вінницькій області про скасування дозволу на імміграцію в Україну. «Історія» щодо росіянина, який раніше був палким прихильником В. Жириновського, триває з минулого року.

Інформація щодо розгляду зазначена у переліку справ на веб-ресурсі суду. Чим цікавий вінничанам В. Рябий? NaПарижі раніше писав про окремі сторінки життя Володимира Ілліча у Росії. Саме цього чоловіка в СБУ підозрювали у масованому підкупі виборців на Вінниччині.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав, що Вінницька область була серед тих, в яких мав здійснюватися масований підкуп виборців, що організувала злочинна група, якою керували з Росії.

Про це 21 лютого 2019 року на брифінгу заявив начальник департаменту захисту нацдержавності СБУ Віктор Кононенко. Він назвав прізвище росіянина, відповідального за голоси вінничан.

«Відповідальний за Вінницьку область - громадянин РФ Володимир Рябий - у 2012 році брав участь у виборах президента Російської Федерації як довірена особа кандидата Жириновського. Після виборів Рябий очолив Ставропольське регіональне відділення партії «Патріоти Росії». 20 травня 2014 року він був учасником з’їзду вказаної партії у Москві, де було підтримано анексію Криму, а всім регіональним відділенням було доручено організувати заходи щодо сприяння діяльності терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Ми всі ці матеріали оприлюднимо на сайті», - зазначив тоді Віктор Кононенко, вказавши і про обшуки в окремих підозрюваних.

Паралельно з розслідуванням наприкінці січня 2019 року управління СБУ у Вінницькій області звернулося до місцевої міграційної служби з поданням скасувати дозвіл на імміграцію в Україні росіянину Рябому, оскільки той активно сприяв порушенню територіальної цілісності країни, зокрема анексії Криму і початку збройної агресії на сході держави.

За даними спецслужби, протягом 2010-2016 років іноземець здійснював активну громадсько-політичну діяльність на території РФ на посаді керівника структурних підрозділів підконтрольних російській владі організацій «Патріоти Росії» та «Всеросійський народний фронт»; у 2012 році був довіреною особою кандидата на посаду президента РФ Володимира Жириновського.

У травні 2014 року Рябий, як керівник Ставропольського регіонального відділення політичної партії «Патріоти Росії», брав участь у проведенні IX всеросійського з`їзду політсили у Москві, на якому одностайно прийнято постанову про засудження дій української влади щодо територіальної цілісності, підтримано анексію Криму, доручено всім регіональним відділенням організовувати заходи із сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР».

У 2017 році Володимир Рябий отримав посвідку на постійне проживання в Україні і перебуває у Вінниці. У лютому 2019 року СБУ заявила, що викрила механізм підкупу виборців та вплив Росії на підрахунок голосів під час поточних президентських виборів і назвала прізвище Рябого. Через подання спецслужби, 24 травня управління Держміграційної служби скасувало дозвіл на імміграцію росіянину Рябому і вилучило посвідку на постійне місце проживання.

До того ж, на момент ухвалення рішення міграційниками, В. Рябий проходив фігурантом кримінального провадження за ч. 2 статті 110 КК України («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), яке веде Державне бюро розслідувань.

Разом з тим, вінницький суд під час дослідження доказів з’ясував несподівану річ: виявляється, що на початку 2017 року, коли Рябому дали дозвіл на імміграцію в Україну, УСБУ не знайшло підстав, щоб йому не видати цей дозвіл.

«Суд вважає за необхідне наголосити на тому, що інформація політичної діяльності позивача на території Російської Федерації, під час здійснення перевірки, знаходилась в вільному доступі, про що свідчать додатки до подання управління СБУ у вигляді скрін-шотів з мережі Інтернет, та не могла бути не враховано та не перевірена під час надання дозволу на імміграцію в Україну Володимиру Рябому. Щодо посилання у вищевказаному поданні про збір позивачем інформації про електоральні настрої населення, слід вказати на те, що подання не містить будь-якої мотивації того, що такі дії спрямовані на можливість зриву виборчого процесу в Україні та посягання на територіальну цілісність, а відтак вказана інформація не може бути окремою підставою для скасування дозволу на імміграцію», - сказано у рішенні ВОАС від 8 жовтня.

Додамо, що після лютневих обшуків СБУ, сайт «Миротворець» вніс до своєї бази росіянина Володимира Рябого за підозрою у посяганні на суверенітет і територіальну цілісність України. Справа по чоловікові не закрита.

Зазначимо, що 8 жовтня 2019-го Вінницький окружний адмінсуд частково задовольнив вимоги Рябого, однак у ДМС подали апеляцію.

Саме 15 січня 7ААС має остаточно вирішити долю росіянина.

Олег Верлан

14 січня, 2020