У Вінниці проводять реконструкцію школи, збудованої за проєктом Артинова

Новини Вінниці / У Вінниці проводять реконструкцію школи, збудованої за проєктом Артинова

У Вінниці, доки не почались морози, продовжують утеплювати заклади освіти. Наразі тривають роботи у чотирьох школах та п'яти дитячих садочках. Серед навчальниз закладів школа- гімназія №2, що знаходиться на вулиці Соборній. Пам'ятку архітектури ремонтують зі збереженням автентичного вигляду.

У Вінниці, доки не почались морози, продовжують утеплювати заклади освіти. Наразі тривають роботи у чотирьох школах та п'яти дитячих садочках. Серед навчальних закладів - школа-гімназія №2, що на вулиці Соборній. Пам'ятку архітектури ремонтують зі збереженням автентичного вигляду.

Роботи з реконструкції цього закладу розпочались у 2019 році. Тут замінили дощате перекриття горища, утеплили дах та покрили його металочерепицею. У цьому році утеплили будівлю спортзалу. Також замінили старі вікна на енергоефективні.

Наразі штукатурять фасад будівлі. Також реставрують двері, які збережуть свій первісний вигляд. Школа була збудована у 1900-1901 роках за проєктом архітектора Артинова, як Міністерська жіноча гімназія. У 30-х роках минулого століття добудували третій поверх. Тож, під час робіт дотримуються збереження історичного вигляду та автентичності колишньої жіночої гімназії.