У Вінниці проведуть щорічний «Аукціон проектів 2019»

Новини Вінниці / У Вінниці проведуть щорічний «Аукціон проектів 2019»

У м. Вінниця, 15 травня о 17:00 в ресторані "Ренесанс", який розташований за адресою - вул. Салтикова-Щедріна, 131, пройде «Аукціон проектів 2019», який проводиться для об`єднання ресурсів громади, з метою підтримки проектів, які вирішують актуальні проблеми міста.

У Вінниці, 15 травня о 17:00 в ресторані "Ренесанс", який розташований на вул. Салтикова-Щедріна, 131, відбудеться «Аукціон проектів 2019». Мета його проведення в об`єднанні ресурсів громади для підтримки проектів, які вирішують актуальні проблеми міста.

Як розповіла голова правління фонду «Подільська громада» та організаторка аукціону Леся Найчук, метою аукціону є надати можливість усім охочим долучитися до розвитку міста та корисних проектів.

"Однак вони не знають кого або що саме підтримувати. Адже зацікавлені в даному питанні вінничани не завжди розуміють, з чого саме необхідно почати, до кого приєднатись, або просто бояться, що в них не має достатньо коштів для того, аби якісно підтримати інновації, зміни, проекти", - пояснює Леся Найчук.

Саме даний аукціон є інструментом, можливістю для кожного вінничанина долучитися до підтримки проектів, які власне змінюють місто на краще, беручись за рішенні тієї чи іншої проблематики. Це інструмент соціальних інвестицій, який доступний фактично кожній людині не залежно від її статусу, доходу, тощо.

"Ми очікуємо, що на аукціоні буде не менше 80 охочих стати донорами, адже минулого року була саме така кількість. На цей рік сподіваємось, що потенційних донорів буде більше, та робимо все для цього необхідне, проводячи активну інформаційну компанію, де повідомляємо, що собою являє даний інструмент, що не обов’язково мати великі суми коштів для підтримки цікавого вам проекту. А і з 500 гривнями ви можете зробити великий вклад в розвиток міста", - додає організаторка.

Саме донори зібраними коштами складають бюджети кожного проекту, який власне буде представлений на аукціоні, та реалізується. За кожним проектом стоять досвідчені команди, які готові витрачати свій час, розум та інші ресурси, аби розв'язати проблеми, які покладені в основу їх презентації.

Наразі є 4 проекти з абсолютно різними темами. А саме:

Життя без залежності”, де організатором виступає ГО “Впливові Люди”, а керівником проекту є Коваленко Крістіна

Метою даного проекто є зменшити рівень наркотичної залежності серед підлітків Вінниці, шляхом проведення інформаційної кампанії, яка допоможе молоді виробити власні поведінкові способи реагування на ситуації пов’язані із вживанням наркотичних речовин.

Загальний бюджет проекту: 31 850 грн.

Фінансування від Аукціону проектів: 29 950 грн.

Амбасадор виступає ПГ “VIOIL”, ПАТ “Вінницький олійно-жировий комбінат”, Голова Правління Дмитро Чаленко

 

Другим проеком є “Права людини для школярів”.

Організатор - Громадська спілка “Айті Кластер Вінниця” . Керівник проекту - Іван Полюхович

Мета - створити чат-бот в месенджері Telegram для надання підліткам безкоштовної юридичної та інформаційної підтримки в сфері захисту прав людини.

Загальний бюджет проекту: 39 390 грн.

Фінансування від Аукціону проектів: 29 940 грн.

Амбасадори: Адвокатське бюро Головенька та ІТ-компанія "Ciklum"

 

Проект №3 -  “Стань помітним

Організатор: Громадська організація «Культурний Всесвіт». Керівник проекту - Тетяна Верещак

Метою є проведення просвітницьких заходів про безпеку на дорозі з представниками громади та поліції, зокрема розповісти про важливість використання світловідбивачів (флікерів) та навчити виготовляти авторські флікери.

Загальний бюджет проекту: 29 427 грн.

Фінансування від Аукціону проектів: 29 427 грн.

Амбасадор: Депутат ВМР Володимир Онофрійчук

 

Проект 4 -  “Чисте місто - чисте сумління

Організатор: ГО «Вінницька європейська стратегія». Керівник проекту - Баранович Ірина

Мета: Започаткувати правила цивілізованого вигулу собак мешканцями нашого міста, покращити естетичний вигляд та санітарно-гігієнічний стан скверів та паркових зон, сформувати культуру вигулу собак.

Загальний бюджет проекту: 31 800 грн.

Фінансування від Аукціону проектів: 30 000 грн.

Амбасадор: ТОВ «Екодрайв», директор Марина Сидоріна

Ірина Заіковата

11 травня, 2019