У Вінниці протоєрей УПЦ МП отримував зарплатню як працівник Нацполіції

Новини Вінниці / У Вінниці протоєрей УПЦ МП отримував зарплатню як працівник Нацполіції

Користуючись "сусідством" Главку поліції Вінниччини та храму УПЦ МП, настоятель, протоєрей Сергій Гудзенко протягом тривалого проміжку часу "працював" у Нацполіції, та отримував заробітню плату як працівник правоохоронних органів.

Користуючись "сусідством" главку поліції Вінниччини та храму УПЦ МП, настоятель, протоєрей Сергій Гудзенко протягом тривалого проміжку часу "працював" у Нацполіції та отримував заробітню плату як працівник правоохоронних органів.

Як повідомляє Релігійна Правда, з посиланням на видання “Україна молода“,  працівниками НПУ було проведено службове розслідування, яке підтвердило факт, який раніше оприлюднила адвокатка Сніжана Чубенко, котра захищає інтереси громад, що вирішили перейти до ПЦУ.

“Настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території главку поліції, протоєрей Сергій Гудзенко дійсно роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів, де був оформлений у двох підрозділів ГУ Нацполіції Вінниччини: на півставки як фахівець з логістики і ще на півставки як інструктор тренінгового центру поліції”, – пише видання.

Після того, як перевіряючі з Києва виявили факти фінансування протоєрея Гудзенка з держбюджету, його не "звільнили", а призначили простим техпрацівником главку - прибиральником, якому продовжують нараховувати зарплатню з бюджету поліції.

Журналістам “УМ” iз неофіційних джерел також стало відомо, що керівникам територіальних підрозділів поліції керівництво обласної поліції Вінниччини регулярно розсилає листи зі вказаними банківськими реквізитами. У листах йдеться про те, що керівники підрозділів мають “переконувати” місцевих підприємців і фермерів жертвувати кошти на ті чи інші проєкти Вінницької єпархії РПЦвУ (УПЦ МП). Наприклад, на будівництво нових храмів.

“Хатинка” батюшки Сергія Гудзенка у Вінниці

Фрагмент листа промосковського духівництва щодо будівництва храму на честь воїнів АТО

NaПарижі не дає власної оцінки ситуації. У даному випадку це не є доречним.

Ірина Заіковата

9 грудня, 2019