У Вінниці прощатимуться із відомим медиком, колишнім очільником музею-садиби Миколи Пирогова

Новини Вінниці / У Вінниці прощатимуться із відомим медиком, колишнім очільником музею-садиби Миколи Пирогова

Колектив Національного музею-садиби М.І. Пирогова з глибоким сумом сповіщає, що 13 жовтня 2020 року на 72 році життя після тривалої хвороби обірвалось життя колишнього генерального директора Національного музею-садиби М.І. Пирогова Петра Марковича Гунька.

Колектив Національного музею-садиби М.І. Пирогова з глибоким сумом сповіщає, що 13 жовтня 2020 року на 72 році життя після тривалої хвороби обірвалось життя колишнього генерального директора Національного музею-садиби М.І. Пирогова Петра Марковича Гунька. Про це йдеться на сторінці музею у Facebook.

«На всіх етапах свого життєвого становлення – від служби у військово-морських силах та участі у зоні військового конфлікту – Петро Маркович гартував свій дух, внутрішню силу і міць. Паростки майбутнього авторитету сформувались в аудиторіях медуніверситету, який Петро Маркович закінчив з відзнакою. Професіоналізм, потужний авторитет, висока відповідальність проявились на посаді головного лікаря санаторію «Хмільник», що дозволило стати почесним громадянином міста Хмільника.

Особливим, цілодобовим трудовим здобутком у житті Гунька Петра Марковича була «Пироговка». Майже два десятиліття тривала напружена фахова робота з організації охорони здоров’я в обласній лікарні, активна співпраця з науковцями медуніверситету та захист дисертації», - йдеться в інформації.

Музейники зазначають, что на посаді очільника музею Петро Маркович доклав чимало зусиль до реекспозиції музею в умовах обмеженого фінансування та проведення чергових ребальзамувань тіла Пирогова.

Поминальна прощальна панахида відбудеться 14 жовтня о 16.00 в приміщенні ритуальної служби «Реквієм», вул. Батозька (Кірова), 12.

Церемонія прощання відбудеться в актовій залі Національного музею-садиби М.І. Пирогова 15 жовтня з 10;30 до 12 00.

Марина Карабай

13 жовтня, 2020