У Вінниці прощалися із журналістом Андрієм Літвіновим, який взяв у руки зброю та загинув під Соледаром

Новини Вінниці / У Вінниці прощалися із журналістом Андрієм Літвіновим, який взяв у руки зброю та загинув під Соледаром

Сьогодні, 15 лютого, у Вінниці в останню путь провели журналіста Андрія Літвінова, який від початку повномасштабного вторгнення взяв у руки зброю, щоб повертати рідний Донбас.

Андрій народився у Покровську Донецької області, його дитинство минуло на Луганщині, вищу освіту здобув у Донецькому політесі. Саме у Донецьку він професійно оволодів журналістикою. Приймав участь в АТО… Потім вимушено переїхав до Вінниці. Донеччанин мріяв у передмісті розводити осетрових.

На початку 2022-го Андрій писав для іноземних ЗМІ з Домінікани… Але полишив курортну місцевість на Карибах, аби знову взяти у руки зброю.

Наприкінці грудня військовий опинився у самісінькому пеклі – під Соледаром. Останній бій Андрія був 30 грудня, коли в окопі розірвалась 120-мм міна. З п’яти бійців залишились живими двоє. Лише через місяць побратимам вдалось забрати тіло Андрія.  

Відспівували його у Свято-Преображенському соборі ПЦУ у Вінниці. Із храму похоронна процесія вирушила центральної вулицею міста. Поховали Андрія на Алеї слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам'ять та шана Герою!