У Вінниці пропонують встановити світлофор на площі 8 Березня

Новини Вінниці / У Вінниці пропонують встановити світлофор на площі 8 Березня

Вінничанка Владислава Коріненко 9 листопада опублікувала петицію до міськради з пропозицією врегулювати рух по площі 8-го Березня світлофорами. Вона переконана, що так можна зменшити аварійність перехрестя.

«Щодня в нашому місті фіксують десятки ДТП. Особливо складна ситуація на нерегульованих перехрестях міста. Одне з таких-це перехрестя на площі 8 Березня. Першочерговість проїзду визначено знаками пріоритету. Щоразу перетинаючи дане перехрестя, спостерігаю, як одні водії порушують ПДР, наражаючи на небезпеку не лише себе, але й інших учасників дорожнього руху, а інші вагаються «проскочити», щоб безпечно влаштуватися в жвавий потік транспорту», - вказує авторка петиції.

Вона наголошує, що в години пік «це спражній квест», і особливо складно виїхати з вулиці Московської у бік 19-ої школи – вулиці 8 Березня.

«Острівці безпеки, які облаштували на цій ділянці значно полегшили перехід для пішоходів, але треба подумати і про водіїв. Цим перехрестям курсує громадський транспорт, який перевозить сотні пасажирів», - додає містянка.

Вона пропонує облаштувати світлофор на площі 8 Березня, а саме перехрестя доріг вул. 8 березня і Московська, та сподівається, що завдяки цьому ситуація на дорозі суттєво покращиться.

Олеся Рудницька

10 листопада, 2021