У Вінниці пропонують створити окремі доріжки для електросамокатів

Новини Вінниці / У Вінниці пропонують створити окремі доріжки для електросамокатів

Вінничанка Тетяна Медведчук 4 листопада опублікувала петицію до міськради щодо створення окремих доріжок для пересування містом на електросамокатах.

«Прошу звернути увагу на дану проблему, адже, зважаючи на шалений трафік, люди все частіше обирають для пересування більш здоровий та екологічний спосіб у вигляді електросамокатів.

Це новий, досить швидкісний, зручний і в той же час небезпечний вид транспорту, який здобув популярність у великих містах. Люди на самокатах створюють проблеми як для пішоходів, так і для водіїв автомобілів через відсутність чітких правил дорожнього руху для даних транспортних засобів та визначених обладнаних місць для їх пересування, а на дорогах все частіше трапляються транспортні пригоди, зокрема за участю пішоходів та велосипедистів», - зазначає авторка.

На її думку, врегулювання цього питання та створення окремих доріжок «значно мінімізує можливі негативні наслідки», а також «захистить як самих користувачів електросамокатів, так і інших учасників руху».

Вінничанка не навела приклад за рахунок чого створювати доріжки для любителів цього виду транспорту. Ширина міських вулиць не безмежна. Понад 10 років у Вінниці створюється мережав вело доріжок, і досі вона не є досконалою, а в багатьох випадках звужує тротуар чи проїжджу частину. Тому навіть складно собі представити, звідки взяти «резерв» для електросамокатів.

Олеся Рудницька

4 листопада, 2021