У Вінниці пройшов обкатку третій тролейбус місцевого виробництва

Новини Вінниці / У Вінниці пройшов обкатку третій тролейбус місцевого виробництва

У Вінниці пройшов свою першу обкатку містом тролейбус, який повністю розробили та зібрали вінничани. Нагадаємо, що обрали назву для «рогатих» завдяки конкурсу. Тепер їх офіційна назва -  VinLine.

У Вінниці пройшов свою першу обкатку містом тролейбус, який розробили та зібрали на місцевому підприємстві КП "ВТК". Раніше на цій моделі на конкурсній основі обрали офіційну назву -  VinLine. Перші два «рогатих» вже використовуються вінничанами. 

Нещодавно у тролейбусному депо Вінницька транспортна компанія завершила збити третій тролейбус МАЗ-203 “VinLine”, який вже навіть пройшов свою першу обкатку містом. Відомо, що новий тролейбус матиме номер 043.

Як повідомили у мерії, новенький тролейбус нічим не відрізняється від своїх попередників. Він обладнаний новою системою управління, двигуном, статичним перетворювачем, інформаційною системою та іншим необхідним устаткуванням. Його зібрали з українських запчастин та частково імпортних.

Такі самі тролейбуси будуть збирати у транспортній компанії й надалі, адже у Вінниці відчутний дефиціт саме цих видів електротранспорту. Зазначимо, у місті є плани по розширенюю тролейбусної мережі.

Ірина Заіковата

5 грудня, 2019