У Вінниці продовжують створювати розважальні проєкти для пенсіонерів: запрацював історичний "ПАЗЛ" (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці продовжують створювати розважальні проєкти для пенсіонерів: запрацював історичний "ПАЗЛ" (ФОТО)

У Вінниці за ініціативи та реалізації Центру історії Вінниці створено новий проєкт для людей поважного віку, який отримав назву «ПАЗЛ». Відтепер кілька разів на місяць активні пенсіонери Вінниці мають змогу безкоштовно відвідувати різноманітні майстер-класи, лекції, екскурсії. 

У Вінниці КП "Центру історії Вінниці" реалізує проєкт для людей поважного віку, який отримав назву «ПАЗЛ». Відтепер кілька разів на місяць активні пенсіонери Вінниці мають змогу безкоштовно відвідувати різноманітні майстер-класи, лекції та екскурсії. 

Як повідомили на сайті Вінницької міськради, «ПАЗЛ» – простір активних завзятих людей, орієнтований на залучення людей поважного віку, які відкриті для спілкування, готові залюбки опановувати нові справи, вміють слухати та люблять спілкуватися. 

«Щомісяця у нас заплановані кілька заходів. Ми запрошуємо різних спікерів, обираємо цікаві теми для тієї чи іншої вікової категорії. Наприклад, у січні у нас проходили майстер-класи з виготовлення свічок із бджолиного воску та екскурсії вінницькими підземеллями. У лютому влаштовували бесіди із переселенцями зі Сходу, які живуть у Вінниці. Проєкт «ПАЗЛ» покликаний залучити пенсіонерів до сфери публічної історії. На зустрічах відбувається взаємний обмін, бо ми можемо поділитись знаннями в історичній сфері, а вони – з власного життєвого досвіду», - розповіла заступниця директора Центру історії Вінниці Олеся Коваль. 

Вже у березні на учасників проєкту «ПАЗЛ» чекає цікава історична лекція «Незламне військо Першої Республіки», яка пройде у хабі «Місто змістів» та майстер-клас «Квіткові підземелля», яке проведуть у монастирі капуцинів. 

Зазначимо, що у підземеллях монастиря нині проводять роботи по реконструкції.

Новини Вінниці / У Вінниці продовжують створювати розважальні проєкти для пенсіонерів: запрацював історичний "ПАЗЛ" (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці продовжують створювати розважальні проєкти для пенсіонерів: запрацював історичний "ПАЗЛ" (ФОТО)
Ірина Заіковата

26 лютого, 2020