У Вінниці продаватимуть квитки на громадський транспорт через термінали

Новини Вінниці / У Вінниці продаватимуть квитки на громадський транспорт через термінали

З 1 квітня у Вінниці можна буде придбати разові паперові квитки для проїзду в громадському транспорті. Їх продаватимуть через мережу терміналів. Послуга розрахована для гостей міста, яким немає сенсу купувати муніципальну картку вінничанина чи не зручно розраховуватися банківською карткою.

З 1 квітня у Вінниці можна буде придбати разові паперові квитки для проїзду в громадському транспорті. Їх  продаватимуть через мережу терміналів. Послуга розрахована для гостей міста, яким немає сенсу купувати муніципальну картку вінничанина чи не зручно розраховуватися банківською карткою.

Як повідомляють у КП «Вінницякартсервіс», діятиме такий проїзний документ впродовж 60 хвилин з моменту придбання.

«Через постійні звернення громадян було прийнято рішення реалізувати продаж разових паперових квитків за готівку через мережу терміналів самообслуговування EasyPay. Дізнатись адреси розташування терміналів можна за посиланням», - повідомляють у «Вінницякартсервіс».

У продажу з 1 квітня 2021 року доступними будуть два види квитків:

  • на електротранспорт (тролейбус, трамвай) – вартістю 4 грн;
  • на автотранспорт (муніципальний автобус) – 5 грн.

Вартість паперового квитка не відрізнятиметься від вартості електронного, але додатково буде включатись комісія оператора у розмірі 1 гривні. Термінал видаватиме паперовий квиток та фіскальний чек, в якому буде відображено вартість квитка та комісію оператора. Тобто фактично для пасажирів проїзд буде коштувати дорожче.

Для зчитування та перевірки службою контролю, паперовий квиток міститиме унікальний код транзакції та штрих-код.

У комунальному підприємстві вказують, що мережа терміналів оператора у Вінниці налічуватиме понад 450 одиниць. Вони розташовані поблизу зупинок громадського транспорту, на кінцевих зупинках та поблизу автовокзалів й залізничного вокзалу.

«Очікується, що мережа пунктів продажу надалі розширюватиметься. На цей момент КП «Вінницякартсервіс» проводить перемовини й з іншими мережами терміналів», - повідомляють у компанії.

Алгоритм придбання паперового квитка:

- На дисплеї термінала обираємо розділ «Квитки, подорожі»,

- Виберіть із переліку іконку «Вінницька транспортна компанія»,

- Оберіть вид транспорту, який вам потрібний, натиснувши на дисплей та перейдіть до наступного кроку,

- Введіть кількість необхідних паперових квитків,

- Внесіть кошти та натисніть кнопку «Сплатити»,

- Після оплати роздрукуйте квитанцію та квиток.

Олеся Рудницька

30 березня, 2021