У Вінниці презентують унікальну поштову марку «Два міста - одне серце. Кельце - Вінниця»

Новини Вінниці / У Вінниці презентують унікальну поштову марку «Два міста - одне серце. Кельце - Вінниця»

Урочисте спецпогашення марки відбудеться цієї п’ятниці, 11 листопада у Музеї української марки ім. Якова Балабана.

Як повідомляє Вінницький туристичний сайт, вона стане першою у серії поштових марок, конвертів і листівок із назвою «Побратими», які планують випускати у Вінниці на знак подяки містам-побратимам, котрі від початку повномасштабної війни Росії проти України постійно підтримують українців і, зокрема, вінничан. 

Ідея створення цієї серії належить Вінницькому міському голові Сергію Моргунову. А реалізацією займались комунальні підприємства Офіс туризму Вінниці та Інститут розвитку міст у партнерстві з «Укрпоштою».

Першу марку випущено на честь польського міста Кельце, найдавнішого побратима Вінниці. Партнерським і побратимським стосункам між нашими містами у 2023-му буде 65 років! І доволі символічно, що процедура спецпогашення марки «Два міста - одне серце. Кельце - Вінниця» відбудеться 11 листопада, коли дружня Польща святкує День Незалежності.

Наклад поштового блоку – 20 примірників, більшість із яких буде передано в музейні заклади та польським партнерам.

Примірник маркованого конверта попрямує прямо з церемонії до Кельце разом з листівкою, на якій відтворено художню аплікацію вихованців муніципального дитячого садка №34 м. Кельце. Ця та інші дитячі роботи, що нині зберігаються у фондах Музею Вінниці, прибули до нас наприкінці квітня 2022 року разом з черговою партією гуманітарної допомоги, яку зорганізували у польському місті-побратимі. А загалом з початку російської агресії Вінниці від польського міста-побратима передано понад 160 тонн гуманітарної допомоги.

Олеся Рудницька

9 листопада, 2022